ניהול גישה מאובטחת - Teraworks
בלוג

ניהול גישה מאובטחת

איציק חנן  |  17 ספט 2018

מבתי הקפה בלונדון למשרדים מאובטחים בתל-אביב, מהשעון החכם לרשת המידע הארגונית – המידע שאתם נחשפים אליו כבר עבר אינספור תחנות ביניים. כדי לדאוג שהמידע יהיה פתוח רק למי שבאמת צריך להיחשף אליו – אנחנו ב-Teraworks מתכננים עבורכם את מערך הגישה המאובטחת האידאלי לארגון.
בין הצרכן לבין המידע קיים האינטרנט, ומציב אתגרים חדשים בפני הארגונים הנדרשים למבט רענן על המציאות:

 

 

המפתח האישי למידע בין לאומי

ניהול גישה מאובטחת הינו מתודולוגיה המשתייכת לתחום ניהול זהויות. שירותי ניהול גישה מאובטחת הם המפתח הראשי למידע בעידן בו נתונים זורמים ללא הפסקה, מכל מקום לכל מקום, בכל רגע, בכל נקודה בעולם.

BYOD – Bring Your Own Device

גישה הדוגלת בשימוש במכשירים פרטיים ומאלצת ארגונים להתאים את מערכות ההגנה הקלאסיות למניעת זליגת מידע ממכשירים פרטיים בשל חדירת וירוסים, מעבר מידע בין אפליקציות ארגוניות למכשיר פרטי, אחסון מידע אישי בענן ועוד. שיטה המסרבלת את העבודה ומצריכה מתודולוגיה גמישה יותר.

אבטחת גישה במאה ה-21

אירועי סייבר, וירוס כופר, אירועים בלתי צפויים, דליפות וגניבות מידע כתוצאה משימוש באפליקציות צד ג' – כל אלו מצריכים רשת אבטחה יעילה ומתפקדת.

התוצאות הן, בדרך כלל, מוצרי אבטחה שהם טובים, אבל לא מספקים את האבטחה הרצויה ובמקרים רבים, פוגעים במהירות תעבורת המידע. ב-Teraworks לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה. במקום להתפשר על איכות תעבורת המידע או על איכות אבטחת המידע, ב-Teraworks מקפידים על תעבורת מידע באיכות הגבוהה ביותר, במהירות גבוהה ובנוחות מקסימלית.

כדי לשמור על גישה מאובטחת בנקודות בין לאומיות בלי לסכן את המידע הארגוני, Teraworks מעמידה לרשות מנהלי ה- IT וה-CISO בארגונים הגדולים בעולם את מערך אבטחת הגישה הנוח, היעיל, הבטיחותי והמהיר בעולם.

מתודולוגיות אבטחת גישה מקובלות

הזדהות חזקה

אימות כפול הוא מתודולוגיה המשמשת למניעת התחזות ו/או קבלת אישור גישה לא חוקית לרשת. כדי לוודא את זהות המשתמש בצורה טובה יותר אנו מאתגרים אותו ומבקשים מידע נוסף מעבר לסיסמא (something you know). המרכיב הנוסף יכול להיות אמצעי הנמצא ברשות המשתמש (something you have) כגון קוד מתחלף או זיהוי ביומטרי (something you are) כגון תביעת אצבע. סוג של מתודולוגיה מסוג Two-Factor Authentication או Multi-Factor Authentication הינו הכרחי בעידן של ריבוי סיסמאות ומערכות המסכן את הסיסמא.

"מחזיק מפתחות" מודרני

בשנים עברו עובדים נדרשו להצטייד ב"מחזיק מפתחות" המייצר קוד אישי לשימוש בתוכנות וביישומים השייכים לארגון. גם כיום קיים פתרון דומה אבל מותאם יותר באמצעות שליחת סיסמה מוגבלת בזמן ל-SMS או שימוש באפליקציה מאובטחת עם Push Notification. אמצעי Push בטוחים יותר מכיוון שאינם נשמרים פיזית במכשיר ועל כן אינם בסכנת גנבה.

הגנת נקודה

אין גבולות לענן. לכן לא ניתן להסתמך על חומרה או רשת ארגונית. רכיבי Firewall, NAC ו-VPN ישנים אפשרו גישה לעובדים אל משאבי מידע בתוך הארגון, אך המידע צובר נפח גם בשירותי ענן. פתרונות כגון Jump Server ו-LDAP לגישה מאובטחת אל שרתים כבר אינם מותאמים לעידן שבו השרת נמצא בענן מרוחק. ובנוסף, פיתוחים מודרניים מבוססי Serverless או Containers מאלצים את הארגונים לשנות גישה. מבנה הרשת החדשה מחייבת לאפשר לארגון לשנות ולהרחיב את המבנה שלה תוך כדי תנועה אך מחייב רמת אבטחה גבוה יותר.

ניהול גישה בעידן הענן

ב-Teraworks לא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר. זוהי הסיבה שב-Teraworks עובדים עם מוצרים נבחרים שנבחנו היטב. המוצרים המובילים של החברה מאפשרים לארגון לשמור על גבולות גישה ברורים בעידן בו השליטה על תחנות הקצה הולכת ומתערערת.

צרכן המידע, ולא הארגון, הוא המתחם החדש עליו יש להגן
הגנה גמישה וניידת שהולכת עם המשתמש לכל מקום ומכל מכשיר
הנחת היסוד היא שתקיפה תתחיל בחוליה החלשה ולכן גם ארגון קטן זקוק להגנה חזקה
מהירות ההטמעה וקלות השימוש יגדירו את דרגת ההגנה